Är det här ett verktyg du önskar att Hitler hade haft?

http://www.teknikensvarld.se/nyheter/110531-fartkameror-anpr/index.xml
http://www.annatroberg.com/2011/05/30/jag-vill-sluta-fred-med-makthavarna/

Det är dags att säga ifrån snart. Vad är det som gör att behovet av denna kontroll är så mycket större nu än för trettio år sedan?
Vad är det som gör att polisen inte är intresserad av att hålla sitt ord? Tror de att vi glömt att de när de började sätta upp fartkamerorna lovade att de enbart skulle användas till att beivra fortkörning?
Nu vill de bredda kamerornas ändamål , detta utöver den ändamålsglidning som garanterat redan skett, för även om fartkamerabilder kanske hittills inte åberopats som bevis i rättegångar om annat än hastighetsöverträdelser så kan ni vara helt säkra på att de redan använts i spaningsarbetet kring andra brott.
Som lagstiftare så måste du fråga dig detta om varje nytt verktyg du ger till polisen: Är det här ett verktyg jag tycker att Hitler borde ha haft?
Det styre och den poliskår vi har idag kan mycket väl vara legitim och på det stora hela taget ganska god, men det är inte säkert att den regering som kommer efter nästa vaö är det. Vill du då att den ska ha dessa verktyg?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0