Ransonera alkohol?

Väldigt mycket av våld och andra problem här i samhället kommer av alkoholen. Men samhället betraktar ändå alkoholen som någonting ganska bra. Att ta bort alkoholen är alltså inte nödvändigtvis önskvärt, men kan det inte vara så att det vore lämpligt att införa ransonering av alkohol så att man kan minimera skadeverkningarna av den?
Om alla fick ett rasnoneringskort som gäller på systembolaget och på ressturang, där man får en given mängd alkohol per månad, säg 105 centiliter (en sjuttis och en kvarting) starksprit, fyra flaskor vin och femton flaskor öl. Av denna mängd alkohol får inte mer än tolv centiliter starksprit, fyra öl och en halvflaska vin köpas på lokal inom tjugofyra timmar. Med moderna smartkort skall detta system inte vara ett dugg svårt att införa och administrera.
Med denna begränsning kommer man inte att kunna supa skallen av sig på krogen och inte heller supa skallen av sig speciellt svårt privat speciellt ofta. Vad är nackdelen? Med en stark begränsning av den lagliga alkoholen kommer vi naturligtvis inte att få några problem relaterade till alkoholen.

Kommentarer
Postat av: minigun33

Problemet är då att spritsmugglingen kommer att öka, fast det kan finnas en fördel med också. Narkotika smugglingen kommer då antagligen att minska eftersom det blir lättare och mer lönsamt att smuggla sprit.

2011-05-16 @ 12:16:34
Postat av: sprithitler

Uteslutet! om det blir svårt eller omöjligt att få tag på sprit på laglig väg kommer givetvis den illegala hanteringen kring sprit att minska på samma gång. Vill vi få bukt med illegal produktion av sprit och illegal import av sprit så är det vi ska göra givetvis att se till att det blir svårare att få tag på sprit på laglig väg för de som ej har alkoholproblem eller dåligt ölsinne.

2011-05-26 @ 19:51:37
URL: http://sprithitler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0